SKRIVET: 2009-03-28, kl 11:22:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens konstigaste

Dagens konstigaste kommentar kom nyligen. Jag har aldrig hört den meningen, jag har aldrig trott att den meningen skulle komma men nu så kom den.

Kommentar inifrån badrummet:


M: Åååh nej!
J: Vad!?
M: Åhh nej tandkrämen gick sönder!
J: Tandkrämen!!???  *tänker på vilket sätt kan en tandkräm gå sönder*
M: Jaa den är sönder
J: Går dit och tittar och skrattar

Det visar sig att själva delen som sitter fast på tandkrämstuben har lossnat, alltså kommer man aldrig kunna sätta fast locket igen. Vi fick i alla fall svar på vår fråga vi ställt i några månader: varför IKEA slutat sälja tandkräm, den var riktigt billig typ 250 g för 19 kr. Men nu vet vi, konstruktionen håller ju inte och dessutom torkar tandkrämen i tuben så när man klämmer ut tandkräm faller det ut små torkade tandkrämsbitar.

Mysteriet är löst!



SKRIVET: 2009-03-26, kl 20:18:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Cookin'

Riset är färdigt, lite spänst men det är ju bra det. Man måste ju träna tandköttet så man får behålla sina snygga gaddar på äldre dar. Får se om vårrullarna klarar turen runt i stekpannan, idag blev det ingen mindre brand *Ta i trä*
Sås till allt detta utsökta blir nog vanlig soyasås och mango chutney, man tager vad man haver.
Efterrätt planeras till Papadums med mango chutney och eventuellt glass, glassen separat såklart, allt annat vore bara ruggigt läskigt.




Yummie

SKRIVET: 2009-03-26, kl 16:13:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Väntan

Nu sitter jag här och väntar på att min brevlådedelare ska dyka upp. Efter det känns det som att jag borde köpa mat av något slag, ska definitivt köpa apelsiner! Blivit helt beroende av apelsiner och det är ju helt OK att vara det. Jag blir så himla glad när jag blir beroende av saker som är nyttiga, ju mer jag glufsar desto nyttigare och hälsosammare känner jag mig.  Nästa steg är att återta någon form av träning.

Lägenheten är nästan helt städad vilket känns väldigt skönt då jag slipper städa den i helgen. Annars brukar jag alltid tänka att det snart är helg och att jag måste städa, riktigt jobbig känsla faktiskt.
Ska nog ta mig en kopp té nu, blir antingen den ekologiska med lakritsrot och pepparmynta eller vanlig kokté som jag kallar det.

Åh just det ja...måste ta mig till skolan också för att skriva ut lite papper inför litt.sem på måndag. Nu måste det där äntligen bli av, den har nämligen blivit uppskjuten i 3 veckor! Det är inte roligt eftersom jag vill beta av saker på min lista-av-saker-jag-måste-göra lista.

SKRIVET: 2009-03-25, kl 19:50:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mitt nya köp

Besöket på Gina Tricot slutade med att jag köpte denna klänning.
Den blir perfekt när värmen stiger och solen tittar fram.





SKRIVET: 2009-03-24, kl 17:56:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Söta ting

Åh vilken gullig sommarklänning Gina Tricot har fått in. Den måste jag spana in!



Ska även passa på och titta på dessa:



 

SKRIVET: 2009-03-23, kl 22:54:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

SKRIVET: 2009-03-19, kl 11:51:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tenta tajm

Snart om en timme och 20 min är det tenta, gick förbi läraren tidigare idag och frågade om det skulle dyka upp en ny tenta vid ordinarie tentatillfälle eller om denna idag är den enda. Men det skulle dyka upp en så nu känner jag mig lugn och harmonisk. Faktiskt känner jag mig lite hungrig också och det är inte så konstigt när jag har en laxmacka med philadelfia ost i väskan. Känner mig väldigt hälsosam när jag både i går och idag äter något med fisk i, laxsallad igår och laxmacka idag. Behöver jag säga det men jag älskar lax!

Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till nu den sista timmen, har läst igenom kurskompendiet typ 6 ggr men ändå känns det som inget har fastnat. Så läsandet la jag på hyllan och beslöt mig för att gå in till en datasal och här sitter jag nu. Klickat runt bland massa bloggar för att få tiden att gå lite fortare, behöver nog lite fler bloggar så jag slipper leta runt efter annat när jag väl klickat klart.

Om ni undrar vilka bloggar jag läst idag så är det dessa:

Käthe
Engla
Angelica
Sandra
Mirelle
Marielle
Kelly

Stephanie

SKRIVET: 2009-03-18, kl 20:38:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

Suck

Suck, ska skriva en tenta imorn men känner att det inte kommer att gå bra. Vet inte varför men tror att det beror på att det var så mycket att läsa. Ju mer material det är desto mer ska man ju kunna och det betyder bara en sak egentligen, man vet inte vad tentan kommer handla om. Jag hatar den känslan men vet att det är lönlöst att tänka på det, man mår bara dåligt och får ångest. Men som policy har jag bestämt mig att det inte är farligt om man inte klarar av en tenta, jag kommer alltid göra det som känns bra för mig. Tänker inte sitta och gråta i ren panik för att tentan möjligtvis inte kommer gå bra. Man vet ju aldrig, går det bra så går det bra men skulle det inte gå hela vägen finns alltid en omtenta. Faktum är att man lär sig mycket mer när man pluggar till en omtenta, det är så för min del iaf. Då slappnar jag av och tar det lugnt. Jag lider nog av den där tentastressen som alla snackar om som släpper efter första tentan.

Rädlan över det okända är då besegrad och jag kan fokusera mig enbart på mig själv och det jag kan.

SKRIVET: 2009-03-18, kl 13:45:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sol

Det är soligt ute, jag känner värmen och jag känner varma vinder. I alla fall tror jag att det är varma vindar, man får väl hoppas.

Njuter!








Bild: www.bigfoto.com

SKRIVET: 2009-03-17, kl 19:50:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Michael Jackson

Funderade på att gå på hans konsert i London men det var sjukt dyrt! 4500 kr!! För en biljett, sista datumet och lägsta prisklassen. Jag vet att han är bra, det är ändå Michael Jackson vi snackar om men nej, nej, nej aldrig att jag betalar 4500 kr för det. Hade det legat runt 1000 kr hade jag faktiskt kunna tänka mig att betala, äsch U2 i sommar räcker gott och väl och för det betalade jag faktiskt bara 400 kr stycket.

SKRIVET: 2009-03-16, kl 16:45:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tårt-testning

Jag har börjat med något nytt, jag har börjat testa nya tårtor. Ja det är faktiskt helt otroligt! Jag är väldigt kräsen vad gäller tårtor och mina favoriter är, Schwarzwald, princess (från Ica Maxi!), vit chokladtårta (från COOP) och en Hallonmoussetårta från nått konditori i Eskilstuna. Dessa tårtor är underbara och helt perfekta, jag kan äta hur många bitar som helst.
Frukttårta däremot är en helt annan historia, det är en tårta jag inte klarar av. Rysningar bara av tanken. Men som sagt så har jag börjat testa nya tårtor, jag utmanar mig själv och motiverar mig med att det kan ju faktiskt finna en chans att jag hittar en ny god favorit.


Födelsedagstårta:
Någon apelsintårta med chokladströssel.
Betyg:  **
Motivering: Jag kände varken apelsinsmak eller chokladsmak utan enbart tårtbotten blandat med grädde. Nej denna var ingen smaksensation och fick inte mina smaklökar att dansa av glädje. Men jag måste säga att dekorationen var ganska fin ändå.





Fira exjobbspresentation:
Någon slags jordgubbstårta med smaksatt grädde och sockerkaksbotten.
Betyg: ***
Motivering: Denna gång kunde man känna smaken av jordgubbarna och den smaksatta grädden smakade faktiskt jordgubb. Dekorationen var sparsam men ändå klassisk. Passade tårtan och förhöjde smakupplevelsen.



SKRIVET: 2009-03-15, kl 18:59:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Söndag

Det blev en ganska sen morgon idag, klev upp kvart över tio men ville sova längre. Hade jag gjort det hade jag fått panik eftersom jag skulle känna att jag slösat bort en dag i mitt liv. Går jag och lägger mig 4 på morgonen kliver jag upp runt 10 ändå, även om jag är tröttare än tröttast.
Läste nyss Aftonbladet, där stod det om våren och när den brukar dyka upp. Det gav mig hopp om att våren faktiskt är här och att solen snart tittar fram med sin värme. Längtar till mina vårjackor, mina skinnjackor som sitter som ett smäck. Ahh vad härligt att inte gå runt som en michelingubbe, stöta emot allt och alla och känna sig instängd.
Jag håller mina tummar att solen tittar fram nästa vecka, håll era tummar också!

SKRIVET: 2009-03-04, kl 14:46:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Våren

Jag längtar verkligen till våren, känns i alla fall som att mars är startmånaden. Det brukar väl alltid vara soligt och varmt under påsken, eller? Jag har för mig det.
Så om detta stämmer är det vår om ca 3 veckor, vad härligt!

SKRIVET: 2009-03-01, kl 12:54:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Önskelistan

Fått en önskan om att jag ska skriva en önskelista. Jag håller faktiskt med, det är så mycket lättare att köpa något man vet någon vill ha. Hatar att springa runt i dagar med både panik och ångest. 

Så here it goes: (Alla bilder går att klicka på så de blir större, siffra anger ordning)

6. En mycket bra plattång som klarar av massor med high-tech saker som olika temperaturer, har snurrbar sladd, blir varm väldigt fort och så vidare.


7. En vågtång från OBH Nordica:






3. Orrefors Street Champagne/Martiniglas:



1. Smyckeskrin från Albrekts guld eller Fortbox. Ska ha många fack och likna denna, svart ska den vara :



2.Tallrikar från Inreda, Romantic serien, Stora tallriken.




5. Bordeaux vinglas, Rumba serien, från Inreda:




4. Pärlörhängen, sötvattenspärlor, Stora och vita alt cremévita: