SKRIVET: 2010-09-29, kl 16:32:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

Värdelös

Ibland kan man verkligen känna sig värdelös och ibland är man värdelös. Jag känner mig inte värdelös utan jag vet att jag är det.

SKRIVET: 2010-09-22, kl 11:36:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

Blev dessa istället

Var ju som sagt på jakt efter de perfekta höstkängorna. Hittade dessa hos Din Sko för 399. Fanns i brunt också men blev svarta då det passar till det mesta i klädväg. Dessutom hade alla bruna 37:or tagit slut.

Vad tycks?
Jag tycker de är supersnygga.



SKRIVET: 2010-09-19, kl 17:36:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Halsduk

Jag stickar en halsduk just nu. Det kommer bli en halsduk som går i olika färger av grönt. Tanken är att det ska bli en wrap-halsduk med en brun kant omkring. Det kommer nog bli jättesnyggt och kommer att passa bra till mina gröna gummistövlar.

SKRIVET: 2010-09-17, kl 23:13:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

Förkyld

Dåligt med bloggande då jag för det första fortfarande har seg uppkoppling och för det andra att jag är förkyld. Blev nog smittad på tåget av någon som tycker att man ska hosta rätt ut. Eller kanske det var killen som satt i bilen jag passera? Ja han som tyckte det var lämpligt att spotta ut en spottloska rakt ut genom fönstret när jag precis hade passerat. Vinddraget hade han kanske inte räknat med, jag däremot blev blöt i nacken. Fy vad äckligt det var! Jag sa det jättehögt iaf: VAD ÄCKLIGT!!! Hoppas han fattar piken.

SKRIVET: 2010-09-14, kl 19:13:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

Aj aj

Brände mig på vänstra långfingrets nagelband på en mycket varm ugnspanna. Det gör ont och svider. Stackars lilla mig.

SKRIVET: 2010-09-12, kl 13:34:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

Segt

Använder fortfarande mitt mobila "internet"/"bredband" eller om jag själv fick välja namn så skulle det vara 90-tals modem. PiiipiiiiiiurururururgggggBaaaoooooii eller hur man nu ska skriva som det låter. Någon som kommer ihåg det? Hur man alltid blev irriterad när någon lyfte på luren när man surfa. Aja, tack och lov så går tekniken framåt, fast jag har nog fastnat i 90-talet just nu. Snart ska jag iväg och byta ut lite kläder åt sambon som är hemma i 12 timmar idag! Landar runt 17 tiden och flyger iväg vid 04 igen. Sedan dröjer det till slutet av månaden innan han är tillbaka. Hoppas jag får en fin souvenir :)

Just det ja! Jag var på CareerDays igår i Globen och fick en egen liten julgran att plantera. Det måste nog vara det uddaste jag fått under en mässa.

SKRIVET: 2010-09-10, kl 22:16:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mobilt internet

Mobilt internet, mobilt bredand, ja kärt barn har många namn. Jag har precis skaffat mig Comviq surf och det går inte i många knop. Fläkten i datorn går som bara den och man nästan bränner sig. Ska nog gå över till Ubuntu nu, ett operativsystem man kan lita på.

SKRIVET: 2010-09-09, kl 15:34:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

Säg hej

Värst vad många det är som besöker min blogg. Säg Hej vet ja! Jag bits inte :)

SKRIVET: 2010-09-09, kl 12:22:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Eye

SKRIVET: 2010-09-09, kl 11:24:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Trött

Nu vill jag gå och lägga mig. Vaknade vid 01 i natt och tänkte att nu har min sambo försovit sig. Det hade han inte för han gick upp runt 03, åt frukost och åkte sedan 03:38. Jag var däremot klarvaken! Kunde inte somna om och inte blev det bättre av att Pascal lekte som en tok med allt som gick att lekas med. Fick kliva upp och rensa vardagsrummet på alla roliga "leksaker". Kunde fortfarande inte sova men vid 05:30 tror jag att jag lyckades somna. Vaknade 06:25 av att sambon ringde och väckte mig. Idag var en sådan dag jag inte hade råd med en försovning. Klev upp på riktigt 06:45 och nu är jag heeelt slut. Vill ta en tupplur.

SKRIVET: 2010-09-08, kl 17:57:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

Böcker

Gissa vilket språk jag ska lära mig??



SKRIVET: 2010-09-08, kl 15:52:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Helt meningslöst

Helt slut! Det tog på krafterna att kånka runt på massor av böcker fram och tillbaka. Vill ha en cykel, en fin cykel med korg både fram och bak. Då skulle jag få plats med massor av böcker. Den får gärna vara vit, ja så får det bli, en vit cykel med rottingfärgade korgar. I korgarna skulle jag kunna ha blommor och böcker. En vacker dag så ska jag köpa mig en ny cykel. Ser fram emot det.

SKRIVET: 2010-09-08, kl 09:22:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

Morrn morrn

Godmorgon!

Snart ska jag iväg till banken och prata räntor. Kommer sitta som på nålar för jag vet att bara över gatan väntar mina glasögon. Egentligen tycker jag inte så värst mycket om glasögon men det är den där nya känslan som är härlig. Ska även handla lite till sambon. Måste komma ihåg att göra min "läxa" som är att skriva ett personligt brev. Det är nästan det tråkigaste som finns men det måste göras.

Nåväl, det ser ut att bli en fin dag idag! Älskar hösten och höstluften. När andra blir deprimerade och hängiga blir jag glad och sprudlande under hösten. Hur kan man inte älska denna årstid?! Längtar efter alla gula löv på marken som man kan dra sina skor igenom och höra prasslandet.

SKRIVET: 2010-09-07, kl 23:13:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Som barn vid julafton

Åh vad jag längtar!! Fick ett sms med beskedet att mina nya glasögon kommit in. Konstigt att man kan längta så mycket men jag gör det. Det är en härlig känsla att få hem helt sprillans nya glasögon + fodral, allt förpackat i en liten liten påse. Där går man bärandes på den nya accessoaren som kommer att vara en stor del av ens vardag. Dock är detta inte det enda jag kommer att få hämta ut imorgon. Nästan helt säker på att min bokbeställning kommer och dessutom ska jag iväg och köpa ytterligare en bok. Tycker det är nästan magiskt att öppna en helt ny bok, bläddra och andas in den där nya lukten.

Kan det inte bli morgon snart!

SKRIVET: 2010-09-07, kl 16:15:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

7 saker

Funderar på att leva efter principen 7 saker vilket skulle innebära att jag enbart får ha 7 saker. Det vore smidigt att bara ha 7 saker, tänk vad lätt det skulle vara att städa eller flytta eller möblera eller... ja ni förstår. Men jag ser redan ett problem med denna princip. Hur ska jag kunna välja dessa 7 saker och vad ingår när jag väljer en sak??

Jag tror att jag skulle ha valt:
Säng men då vet jag inte om täcke och kudde ingår.
Dator.
Vattenkokare.
Ätbar krukväxt som man kan snacksa på en tråkig fredag.
Katten. Är ju rent tekniskt ingen sak men han måste med i listan.
Klänning.
Sko.

Dock vet jag inte om jag skulle kunna klara mig utan mina skor. Vet inte heller hur jag ska kunna välja ut ett par ur min samling. Måste i alla fall bli ett par skor som klarar både sommaren, vintern och regnet. Sedan vet jag inte riktigt hur jag skulle kunna klara av vintern med enbart en klänning och ett par skor. Måste ju nästan ha en jacka.


Vad skulle du ha valt om du fick välja 7 saker och enbart 7 saker?

Jag utmanar alla som vill att ta sig en funderare!


SKRIVET: 2010-09-07, kl 09:30:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag ger dig en känga


Vilka snyggingar från Skopunkten! Inte undra på att de är slutsålda i hela Stockholm. De skulle få in ett nytt lass inom några veckor så då ska jag slå till på ett par. Kommer bli skitsnyggt med raggsockor, leggings och någon enkel tunika. Slänger på en kofta, skinnjacka och tjock halsduk så blir det perfekt.




Boots från Skopunkten.com

SKRIVET: 2010-09-06, kl 11:48:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

I love geeks

Köpte denna tisha ett tag sedan och har inte använt den. Men idag är det premiär!
Är han/hon inte en söt liten fågel med glasögon?

SKRIVET: 2010-09-06, kl 09:29:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens: Att göra


Mycket att göra idag, bland annat ska jag hämta ut min lagade mobil. Hade lämnat in den för lagning då min touchskärm slutade fungera och för att inte mina bilder mm. skulle försvinna valde jag backup för 495 kr. Talade även om det då jag lämnade in den. Fick ett mail i fredags där det stod att de glömt att jag skulle ha backup och allt är nu förlorat. Tack så mycket!! Alla mina bilder från Nobel, mina promenader, mina djur mm är borta. Klart att jag inte kunde backupa mobilen när touchskärmen inte fungerade! Dessutom var det väldigt krångligt att överföra bilderna till datorn, har testat det tidigare. Men när man väljer en tjänst och sedan får det bekräftat av personalen där så tycker jag att man ska kunna räkna med att få den tjänsten utförd.

Jag är mycket besviken!

SKRIVET: 2010-09-05, kl 10:31:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bär med färskost

Detta är mycket lätt att göra och smakar väldigt gott!

Blanda 200 g färskost naturell med 2 dl vispgrädde tills det att det blivit en fast smet. Ha i 1,5 msk vaniljsocker eller 2 msk om man vill ha den mer söt. Låt stå i kylskåpet tills det att den blivit kall, ca 1 timme. Tina de bär du vill ha och sockra dem med 1-2 dl socker beroende på bärsort. 1-2 dl vitt vin kan blandas ner bland bären om man vill få den extra lyxig. Ta fram valfritt serveringsglas och klicka i en liten mängd färskost, bär efter behag och valfri kexsort, gärna digestive som smulas över röran. Servera!


Färskost med bär

SKRIVET: 2010-09-04, kl 09:04:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Uppe med tuppen

Jaha jag såg fram emot denna natt, var helt säker på att jag skulle sova som en stock i mer än 8 timmar. Men så blev det inte för jag låg vaken långt innan 8 men klev upp kl 8:03. Smått besviken över att jag inte lyckats nå mitt mål men ändå smått nöjd över att jag faktiskt gått upp tidigt på en lördag. Började denna dag med en kopp te och en knäckemacka med stekta kantareller och salt. Inte mycket till frukost men jag gillar inte att äta allt för mycket på morgonen. Skillnad var det i Kroatien, där åt jag massvis med vattenmelon till frukost och fy sjutton vad mätt man kan bli av det. Man blir både mätt och kissnödig vilket var jobbigt när man precis lagt sig ner i solstolen och ska försöka fånga de första varma solstrålarna.



soluppgång


 


 

Bild: Tagen från Bigfoto


 

 

SKRIVET: 2010-09-03, kl 19:21:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Snyggt oversizat halsband

Vilken lycka!
Hittade denna idag inne hos Gina Tricot. De hade precis fått in den.

SKRIVET: 2010-09-03, kl 09:53:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Laser

Ska snart kila iväg och köpa en automatisk laserpekare som sedan ska få min enormt stora katt till en lean, mean kitty machine. Den andra kan självklart få roa sig den med.


SKRIVET: 2010-09-01, kl 17:38:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Smile and be happy

 

Ibland är jag så jobbig att matte blir arg på mig och sprutar vatten på mig. Men då behöver jag bara köra denna min så tycker hon om mig igen.

SKRIVET: 2010-09-01, kl 14:25:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bokbeställning nr 2

Har beställt böcker igen. Denna gång blev det kursböcker till ett värde av cirkus tusen spänn. DYRT! Inte trodde jag att det var så dyrt att studera. Nej, tack och lov så har min kurslitteratur de senaste 3 åren legat på under 500 spänn per termin. Vill även påpeka att jag blev chockad när jag försökte hitta information om kursstart, böcker osv. Vad är det med Sveriges universitet, ska det vara så svårt att ha en sida, lättillgänglig såklart, med all nödvändig information? Jag säger bara en sak, TACK KTH!! för all den nyttiga information gällande kursplaner, schema, tentor, böcker osv. jag fått i god tid innan kursstart. Jag har aldrig behövt oroa mig för att lektioner ska krocka med något annat då jag kunnat planera min termin nästan en termin innan nästa terminstart. De ni!