SKRIVET: 2009-11-12, kl 10:16:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Att vänta för länge

Det är ganska vanligt att saker och ting kommer när det är olämpligt eller då man gett upp. Jag har kämpat med del 2 i mitt examensarbete i ca 2 månader, igår skedde framsteg vilket betyder att jag endast har idag och imorgon på mig. Nästa vecka åker jag till Paris och att hantera 500 brev därifrån är lite om inte oerhört krångligt. Jag vill skicka iväg alla senast imorgon för att på så sätt koncentrera mig på del 1.

"Den som väntar på något gott väntar inte för länge"--- Jo man kan faktiskt vänta för länge!

SKRIVET: 2009-11-10, kl 10:12:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Om att hålla tekoppen rätt

Sitter här och dricker te ur en skål. Varför det blev en skål är för att skålar är enligt mig lättare att diska. Diskmaskin är en lyx jag inte har just nu. När man nu dricker ur denna skål ska man se till så att ena änden inte..jag upprepar inte...lutar mer än andra änden.

Jag insåg detta för en minut sedan då det blev blött på ena knät och tonen från vätska-möter-golv reflekterades tillbaka till mina öron. När man sedan konstaterar att denna horribla händelse har skett ska man inte.. jag upprepar ska man inte..hålla sina blöta fingrar ovanför tangentbordet!
Nu lyckades jag undvika tangetbordsdöd genom att snabbt tänka slurpa eller torka, jag valde torka. Slurpa hade jag nog gjort om det inte vore så himla mycket päls under varje tangent, skyller på mina lurvbollar.
Nåväl, hade jag råkat ha sönder mitt tangentbord igen hade jag inte talat om det för någon. Jag hade snabbt beställt ett nytt och låtsats som inget hänt. För i min sambos ögon kan misstag inte hände två gånger, HA! det är bara vad han tror! För med en klumpeduns som jag själv kan allt hända minst två gånger, skulle inte bli förvånad om det händer ytterligare 5 gånger till.




Ps. gick för att hämta kameran då jag ville föreviga teskålen, snubbla på datorsladden och höll på att fara ut genom fönstret. Allt för denna fina bild ;)

SKRIVET: 2009-11-09, kl 10:22:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Äntligen får jag gå på Nobelfesten

Jag har alltid drömt om att få gå på middagen, varje år sitter jag där och tittar på alla människor i sina fina klänningar och frackar. Jag brukar tänka och hoppas att jag en dag också kommer sitta där med en fin klänning. En fantasi har varit att jag själv är pristagare, i fred såklart, och har en mörkt vinröd klänning på mig. Den fantasin kanske blir sann i framtiden men nu får jag fokusera på den kommande månaden.

Jag vann en möjlighet att få gå på Nobelfesten med tillhörande efterfest. Det kommer bli dyrt men det är värt varenda krona. Det första jag måste göra är att hitta en klänning, funderar på en guldbrun historia då jag spar den vinröda till nästa gång ;)
Efter att jag hittat klänningen ska jag köpa en schmeck, handskar och skor samt boka en tid hos frisör och makupartist.

Behöver jag säga att jag hade svårt att sova igår då det pirrar i hela kroppen!


Bild: wikipedia

SKRIVET: 2009-11-06, kl 12:54:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Produktivt

Idag har jag faktiskt lyckats göra något. Jag har ÄNTLIGEN lyckats beställa adresser till min undersökning, ringt till Tele2 och diskat.
Kanske blir en bra dag idag om jag lyckas hålla igång.

SKRIVET: 2009-11-05, kl 14:44:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens tips

Investera i en mikrofiberturban!

Köpte min turban på Rusta för ca 20 kr och efter att jag tvättat håret tas den fram. Virar in håret och låter det vara så länge jag har lust och tid. När jag väl vill föna håret är mitt hår nästan torrt och jag behöver bara föna en bråkdel av den tid jag normalt skulle ha lagt ner utan turbanen.
Annan fördel med denna turban är att den är skonsam för håret.

Turbanen: Skonsam, torkar håret snabbt och minskar tiden för föning dvs. mindre energiförbrukning och bättre för miljön.