SKRIVET: 2010-03-12, kl 15:14:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

Irriterande

Vi befinner oss i början på det nya året, valåret, men redan är jag trött på allt tjafs som sker.
Partier hit, koallitioner dit, allianser där och oppositioner här. De gör si och vi gör så.
Sanningen är att de flesta partier ägnar sig åt att smutskasta andra partier istället för att fokusera på att få ut sitt budskap till folket.
Saker jag irriterar mig på enormt mycket är bl.a dessa:
FRA.
Ipred.
Sjukvården.
Skatt.
Rut/Rot

FRA: Är ingen som helst tvekan något nytt. Sverige har haft signalspaning i flera år innan. Jag är positiv till detta. Vill jag skicka hemliga mail osv. kan jag kryptera mailen. Jag har inget att dölja men är tacksam att det finns folk som lyssnar efter flaggade ord därute.

IPRED: Jag är för Ipred. Jag tycker inte att man ska få allt serverat gratis. Folk jobbar hårt för att producera filmer, musik osv. varför ska jag få ta deras verk gratis? Jag jobbar inte gratis och det gör inte dom heller.

Sjukvården: Jag tycker det är bra att man ska få möjlighet att betala för att gå till en privatklinik och läkare. Har man pengar och vill betala för att få samma diagnos på annat ställe så får man väl göra det. Bara för att vissa ska få möjlighet att välja själva genom att betala, betyder inte att vården per automatik blir bättre. Det handlar om läkare och viljan att hjälpa. Genom att avskaffa monopolet kan fler få valmöjligheter och de som inte vill eller kan betala får snabbare hjälp då fler lämnar kön.

Skatt: Varför ska man behöva betala mer skatt och straffas för att man pluggat vidare och skaffat ett bra jobb. Jag kan bara säga att min sambo jobbar nästan dygnet runt. Han har bra betalt men han jobbar hela tiden vardagar, kvällar och helger för att leverera sina projekt på jobbet. Ska han då straffas med att få betala mer i skatt än någon som får gå hem kl 16 varje dag? Allt snack om rättvisa hit och dit. Rättvisa för mig är att alla ska få behålla så mycket av sin lön som möjligt. Att alla ska betala lika mycket i procentuell skatt oavsett hur mycket man tjänar. 30 % av 100 000 är 30 000, 30 % av 20000 är 6000. Den som tjänar mindre får betala mindre i skatt, det är rättvist. Rättvisa för mig är inte att den som tjänar 100 000 ska först få betala 30 % sedan ytterliggare massa för att jämna ut skillnaden mellan rik och fattig.

RUT/ROT: Det är roligt att städa. Den som vill städa får väl göra det om hon/han vill. Jag har väl ingen rätt att säga att hon/han är en piga som städar efter de rikas skit? Det är ett jobb som alla andra och de tjänar faktiskt bra med pengar så vad är problemet?

Nej jag vet som sagt vilket parti jag ska rösta på.

SKRIVET: 2010-03-02, kl 12:16:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Baka baka kladdkaka

Det var ett tag sedan jag bakade något överhuvudtaget. Sist jag bakade kladdkaka var nog 1,5 år sedan och efter det har jag enbart köpt Frödinges kladdkaka, den är god men det är något speciellt med hembakat. Igår slog jag till och gav mig på ett försök i vår skruttiga lilla pentryugn. Den blev faktiskt väldigt kladdig, nästan en aning för kladdig för den fastna i tänderna som en sån där seg kola. Men jag klagar inte, hellre en kladdig kladdkaka än en torr.

Här har ni i alla fall bildbeviset, man kan nästan se kladdigheten.