SKRIVET: 2009-05-30, kl 19:09:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Äktenskap och förlovning

Man vet att det är sommar när folk börjar förlova sig och gifta sig. Det är väl minst en person jag känner som går på bröllop typ varje vecka. Sista bröllopet jag gick på var nog då jag gick i 8an eller 9an. De jag känner verkar inte vara så giftassugna vilket är inte så konstigt egentligen. För många, inkl. mig, är äktenskap och förlovning fullständigt onödigt. Jag har alltid sagt att jag inte tänker gifta mig och så känner jag fortfarande. Några barn vet jag inte heller om jag vill ha, de bara skriker och är allmänt jobbiga. Jag hatar verkligen inte barn, tycker det är jätteroligt att leka med dem och skoja men jag klarar bara inte av nyfödda och barn i trotsåldern. Nyfödda är jag rädd för att tappa och ja trotsålder..need I say more??

Aja tillbaks till äktenskapssnacket.
För många är förlovning något man gör för att visa att man är ihop, växlar ringar utan en tanke på att inom en snar tid faktiskt ta och gifta sig. För mig är förlovning något man gör för att man ska gifta sig, inga tvekan eller tvivel. Detsamma gäller äktenskap, det ska hålla resten av livet.

Jag är en person som är väldigt velig och jag vet att jag har svårt att bestämma mig om saker och ting. Speciellt på det känslomässiga planet, i arbetslivet har jag inga problem med att bestämma mig men ja något är det med att ta beslut baserat på känslor. Det känns så "icke vetenskapligt". Det är nog mycket på grund av detta som jag inte tycker att äktenskap är något viktigt. Finns så mycket annat i världen som är viktigare, stoppa svälten t.ex.

Men trots allt detta ser jag fram emot att gå på bröllop eller förlovningar. God mat och sällskap, kan det bli bättre?

21 dagar kvar innan en utav mina bästa av de bästa ska förlova sig. Detta evenemang är mer påkostat än ett vanligt tradionellt svenskt bröllop, vilket är utmärkt enligt mig. Jag har en tendens att tycka att om saker ska göras så ska det göras ordentligt!

Hur ser ni på detta med äktenskap och förlovning?

Over and out.


SKRIVET: 2009-05-23, kl 23:54:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

Usch

Jag fattar inte varför jag känner så här som jag gör just nu.
Vissa skulle säga att det är helt normala känslor, känslor man ska vara glad för men så känner inte jag. Jag blir så otroligt deprimerad av dessa känslor. Jag har länge bestämt mig för att aldrig, aldrig känna en längtan efter detta.. men nu sitter jag här och känner denna längtan.

Usch! Hoppas det går över snart.

SKRIVET: 2009-05-19, kl 16:19:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

Gulligt!

Vad gulligt!

SKRIVET: 2009-05-17, kl 10:48:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mina favoriter: Eurovision 2009

Mina favoriter detta år var helt klart Island, Finland, Ryssland och Sverige såklart. Norge hade helt klart en bra låt och jag är väldigt glad över att det äntligen är bra låtar på toppen. Tycker bara att Sverige kunnat ligga lite högre upp med tanke på hur bra Malena sjunger. Man får gåshud när man hör henne LIVE! Det var väl det som var problemet, TV gör henne inte rätt.


SKRIVET: 2009-05-16, kl 19:25:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Splendid saturday

Sitter i skolan och ska nu gå hemåt, Eurovision börjar ju snart!
Tänka sig att man suttit inomhus framför en dator i mer än 7 timmar och på en solig lördag dessutom. Men är man tvungen så är man, vet att om jag kämpar bara några veckor till så är allt över. Vårterminen är över och 4an är över.

4 år... det är lång tid men ändå har den tiden svischat förbi fasligt fort.


Jaja jag får fundera över tidens betydelse och reflektera över livets hemligheter en annan dag. Nu är det hemåt som gäller och skola imorgon. Jippi!


SKRIVET: 2009-05-14, kl 19:31:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Matthew Williamson

Ville ha något färgglatt så jag har beställt dessa. Lite besviken bara att allt tog slut så himla fort, helst hade jag velat ha det rosa setet men dessa är väl mer neutrala.

SKRIVET: 2009-05-14, kl 18:41:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Beyoncé

Konserten igår var stundtals bra och stundtals ganska dålig. Jag gillade inte att hon kom in med en storslagen entré sjöng en låt med fart och sedan körde på med lugna låtar, fartfyllda låtar och sedan lugna låtar igen. Detta varierades med kostymbyte och filmsnuttar vilket gjorde det hela hackigt.

Låtarna var väldigt bra framförda men själva uppbyggnaden hade kunnat vara mycket bättre.




Vi hade fått sittplatser näst högst upp vilket gjorde att man blev ganska höjdrädd när man gick upp för alla trappor. En glad överrasking var att vi kunde se hela scenen utan hinder. Billigaste platserna visade sig vara riktigt bra platser. Bilderna tog jag med min nya kamera från Canon och efter lite justeringar fick jag till riktigt bra bilder.

SKRIVET: 2009-05-13, kl 10:23:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

På begäran och lite till

Min lilla vän ville att jag skulle visa upp min nya skjorta eftersom jag tjatat om hur fin den är och hur mycket hon skulle gilla den. Så här nedan ser ni den, lite skrynklig eftersom jag redan använt den men man ser ju ändå hur den ser ut. Den är från Åhléns och kostade 299 kr, kommer bli väl använd i sommar eftersom den är i tunn bomull. Åh just det fick även en glad överaskning när jag använde den, den har nämligen fickor!



Dessutom slänger jag in bilder på en av mina nya koftor som jag köpte på Sisters, det var halva priset så jag köpte två för 599 kr. Lägger bara upp bilder på den gråa men den svarta är ju i samma modell.

SKRIVET: 2009-05-13, kl 09:46:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens

Att göra:
Idag ska jag städa vilket alltid är roligare än att plugga. Konstigt nog infaller mitt städsug då jag behöver plugga men denna gång är det mest för att jag får besök ikväll. Jag ska även göra mina slides till presentationen imorgon vilket kommer att hålla på hela dagen. Jag tror att många kommer att dra efter att deras grupp presenterat och plugga till tentan. Faktum är att jag också är sugen på att göra så men jag har tänkt att jag ska ge det ett försök, försök till att hålla mig vaken och faktiskt lära mig nått så kanske tentapluggandet blir lättare.

Uppdelning:
De där 85 att-kunna frågorna har vi delat upp nu i bitar så jag ska bara svara på ca 20 st av dessa. Mycket skönare!

Dagens klädsel:
Just nu är det morgonrock men kommer klä på mig när jag ska till skolan och skriva ut mina biljetter!

Dagens händelse:
Beyoncé ikväll på Globen! Tjooohooo

SKRIVET: 2009-05-12, kl 15:50:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

Men lite shopping är väl aldrig fel..

Var bara tvungen, jag kunde inte att hålla mig undan när jag såg denna klänning i marinblått. Gick tidigare bara förbi den rosa men det är något med marinblått som gör att jag bara måste in till provrummet.
Glad att jag gjorde det för den sitter perfekt!

Dessutom hittade jag skor som jag ska ha på förlovningsfesten. Kommer bli en stolpe men jäklar vilka snygga skor att vara en stolpe i.




SKRIVET: 2009-05-09, kl 11:21:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Squalp

Idag är det Squalp (Karneval på vatten) och jag ska gå och titta. Tur att jag inte är med denna gång med tanke på vädret, burr för att trilla i. Jag var med i Quarnevalen förra året och det var supervarmt den veckan och speciellt den dagen. Tänk att ett år går så fort!
Efter titten så blir det grilla, smarrigt värre, älskar grillat speciellt med flintastek, potatissallad och grillade marinerade champinjoner.

NU börjar Big Bang på 5an. Måste titta!

SKRIVET: 2009-05-07, kl 08:31:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Presentation

Snart ska jag iväg tiill skolan, rättare sagt om 40 min då det är presentationsdags. Ska nog gå bra och jag hoppas vi får sluta lite tidigare för vi är bara 5 grupper. Varje grupp har en tid på 30 min vilket innebär 2.5 timmar men! lärarna brukar på något underligt sätt dra ut detta till 9 timmar. Vi får väl se men hoppas kan man väl ändå få göra?..

Köpte två saker på min lista i förrgår. Det blev två grova koftor från sisters i grått och svart och dessutom en blåvit randig skjorta från Åhléns. Den var riktigt snygg, skitsnygg! Helt underbar.

SKRIVET: 2009-05-05, kl 10:10:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens och gårdagens

Igår var jag väldigt trött när jag kom hem från skolan vid 20:30. Tur att vi började tidigt med vår rapport annars hade jag blivit väldigt irriterad. 3 timmar innan deadline är ju helt OK enligt mig speciellt när man bara har en dag på sig.

Men idag är det ju en ny dag och skolan står på schemat. Ska dit runt 11 och börja på vår presentation som vi ska ha på torsdag. Efter det ska jag till Södertälje och hämta fältutrustning dvs. kläder, regnkläder, sittunderlägg osv.

Tänk att det nu bara är 15 dagar kvar innan kurserna är över. Hjälp vad tiden går fort! Måste måste måste ta tag i pluggandet men det känns som att det är mindre viktigt just nu eftersom alla rapporter ska skrivas och sedan lämnas in.

Jaja nu ska jag hoppa in i duschen...Hoppa, varför säger man så?



Vill äta sådana här godsaker men det är slut på bröd.. Gah!


SKRIVET: 2009-05-03, kl 17:11:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

Point 2.. Check!

Nu kan jag stryka ytterliggare en punkt på min lista, nämligen bikini!

Jag har letat överallt och hittade ingen jag gillade eller så gillade bikinisarna inte mig. Men idag köpte jag ett par från Lindex. Lite diskreta och inte så mycket färg men vill gärna ha ett par till med mycket färg. Är lite sugen på en baddräkt men jag vet inte om det är så användbart. Är det användbart?

Nåja det blev detta set, en bikinöverdel med tillhörande trosa och shorts. Överdelen kostade 129 kr, trosan 99 kr och shortsen 149 kr så totalt gick det på 377 kr. Hade budgeterat för 400 kr så Yes! (Klickbara bilder)

Nu väntar jag bara på varmare väder här i Sverige eller så blir det att köpa en flygbiljett till något nytt okänt land i sommar. Oavsett vad det blir kommer jag iaf få nytta av dessa i vinter då det bär av mot varmare breddgrader. Det är bestämt!



         

SKRIVET: 2009-05-02, kl 21:43:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Point 1..check!

Jag har haft så himla ont i fötterna de senaste dagarna, skoskav från att hålla fast skorna med tårna eftersom skorna glappar och ont i högra hålfoten samt ankeln. Jag vet inte riktigt varför man får ont där men det fick jag och det kopplade jag ihop med skorna. Så idag kan jag stryka en punkt på min lista.

  • Svarta ballerinaskor i skinn. (~ 400 kr)  (399 kr)



                                 

SKRIVET: 2009-05-01, kl 22:57:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ska bara...

Jag måste nog uppdatera min lista över saker jag verkligen behöver. Mest för att jag ska kunna hålla mig till det och inte sväva ut som det annars lätt kan bli.

Jag ska försöka hitta detta och endast detta:

  • Svarta ballerinaskor i skinn. (~ 400 kr)
  • Blå skjorta med vita ränder. (~ 199 kr)
  • Leggings, ljusa och svarta. (2 st á 199 kr)
  • Skor till förlovningen + ev. liten väska. (~ 650 kr)
  • Kofta, grovstickad. (~ 300 kr)
  • Bikini (~ 400 kr)
Hmm ja detta blev en hel del...

Uppskattad kostnad:
2350 kr (Baseras på tidigare köp och erfarenhet, ska dock försöka pressa ner priset och jag tror att jag kommer lyckas)